Avui a les 8:30 del matí m’han vingut a buscar a l’alberg per portar-me a fer el curs de cuina que volia fer a Chiang Mai, a la Thai Farm Cooking School. Després de recollir a més gent (unes 12 persones) pels seus albergs ens han portat a un mercat a fora de les muralles de Chiang Mai a uns 20 minuts del centre, on ens han explicat (en anglès) els diferents aliments que s’utilitzen en la cuina tailandesa: diferents tipus d’arròs, salses, fruites, verdures…
Quan han acabat l’explicació ens han deixat donar una volta pel mercat per si volíem comprar algun dels productes o simplement xefardejar. El mercat en sí no era gran cosa: llocs per comprar fruita, ous, carn, salses, moltes salses, fruits secs, arròs i poca cosa més.
Després d’uns 15 minuts passejant pel mercat hem tornat a agafar la furgoneta i ens han portat al lloc on impartiríem el curs. El lloc és una granja on cultiven ecològicament les verdures, plantes i espècies amb les quals farem el menjar.
Un cop he, recollit les diferents verdures que farem servir hem anat cap a la cuina. Quan em vaig inscriure al curs vaig seleccionar quins plats volia fer. Pots escollir plats amb carn o també amb tofu pels vegetarians. Jo vaig escollir els següents: Green curry with shrimps (curry verd amb gambes), chicken in coconut soup (pollastre amb sopa de llet de coco), chicken with cashew nuts (pollastre amb cacauets), pad thai fried noodles i de postres mango with sticky rice (arròs amb mango).
Després de fer cada plat ens asseiem a la taula i a menjar però a l’arribar als últims dos plats ja no ens entrava res més així que la majoria de gent s’ho ha emportat per sopar. Tots vam començar amb molta gana però a mida que feiem plats, la gent anava caient en combat.
Quan hem acabat el curs, cap a les 16:30, ens han tornat a portar de nou a l’alberg, on he descansat una estona i per la nit he anat al Roots Rock Reggae, on cada nit hi ha música jamaicana en directe. En el carrer on es troba aquest bar, a la zona del Zoe, hi ha 4 bars seguits amb aquest tipus de música. A Barna necessitem bars com aquests… Després del concert, he anat a dormir perquè demá toca anar a cuidar elefants a les 8:30.
I per acabar, la frase més repetida del dia d’avui per la professora del curs i que defineix molt bé la cuina i personalitat dels tailandesos (pel que he vist de moment): No spicy, no fun! (Sense picant no hi ha diversió).